Ιουνίου 20, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Μετανάστες με φυματίωση στο Δήμο Ι.Π Μεσολογγίου

Πριν λίγο καιρό η περιοχή των Οινιαδών βρέθηκε στο προσκήνιο απασχολώντας την δημοσιότητα με το θέμα της διαβίωσης των εργατών γης, που απασχολούνται για όλες τις αγροτικές εργασίες στον κάμπο των Οινιαδών.

Όλοι οι αλλοδαποί εργάτες που διέμεναν στην αποθήκη, την οποία είχαμε δείξει με φωτογραφίες στο σαιτ μας, μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας καθώς τους έλλειπαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στην περιοχή.

Μέσα σε αυτούς τους μετανάστες βρίσκονταν και πέντε ανήλικοι οι οποίοι έπρεπε να μεταφερθούν σε Δομή και όχι πίσω στις αποθήκες που διέμεναν.

Καθόλη την διάρκεια των απαραίτητων διεργασιών που έγιναν για την μεταφορά τους στην Δομή, οι ανήλικοι κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σε εξετάσεις που τους έγιναν, βρέθηκαν, οι τρείς εκ των πέντε, φορείς της φυματίωσης.

Φέρνοντας ξανά στην δημοσιότητα τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αλλοδαποί εργάτες και επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχουν όλοι, τονίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει όσοι αναμιγνύονται επι του θέματος να εκτελούν το έργο που έχουν κληθεί να διατελέσουν και οι απαραίτητες ενέργειες μεταφοράς τους να γίνονται με ταχύτατους ρυθμούς.