Ιουλίου 12, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Επιστολή Συλλόγου « η Ελπίδα» προς Αντιδήμαρχο Ν. Καραπάνο

Ο Σύλλογος Προστασίας ζωών η Ελπίδα απαντάει στα ερωτήματα που τέθηκαν σε πρόσφατο δημοσίευμα του Αντιδημάρχου κ. Ν. Καραπάνου ,που τελευταία νοιώθει συνέχεια την ανάγκη να απολογείται μέσα από ανούσιες συνεντεύξεις σε «δικά» του ΜΜΕ, δελτία τύπου κλπ .

Τα στοιχεία των στειρώσεων ,που έγιναν τα τελευταία 10 χρόνια, βρίσκονται στους εκάστοτε κτηνιάτρους που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς και οι οποίοι με την σειρά τους κατέθεταν συμπληρωμένα τα ειδικά έντυπα που είχαν παραλάβει από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Άρα αυτά τα στοιχεία μπορείτε να τα βρείτε από τον αρμόδιο υπάλληλο που είναι υπεύθυνος για τον πρόγραμμα των στειρώσεων. Το αν δεν είναι καταγεγραμμένα κάπου σ αυτά δεν ευθύνεται ο Σύλλογος. Η δική μας ευθύνη ήταν τα περισυλλέγουμε τον ζώο (ευθύνη εκ του νόμου δική σας)με δικά μας μέσα και μετά την στείρωση να φροντίζουμε για την επανένταξή τους στο οικείο τους περιβάλλον βάσει του νόμου ή φυσικά να υιοθετούνται .Είναι δική σας η τιμή που όλα αυτά τα χρόνια ένας Σύλλογος έκανε την δική σας δουλεία εθελοντικά και θα συνεχίσει να την κάνει γιατί εμείς πραγματικά αγαπάμε και φροντίζουμε τα αδέσποτα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο εσείς μας πολεμάτε. Δεν θα μπαίναμε στην διαδικασία να γράφαμε όλα αυτά που εμείς θεωρούμε φυσικά εάν δεν μας προκαλούσατε με την αφιλόζωη συμπεριφορά σας .

Στο θέμα των τροφών υπάρχουν έγγραφα του Συλλόγου που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία αδέσποτων του Δήμου καθώς και οι περιοχές που σιτίζει ο Σύλλογος.

Αναφέρεστε στην ύπαρξη άλλων φιλοζωικών Συλλόγων οι οποίοι συστάθηκαν το 2020.Τα προηγούμενα χρόνια ένας Σύλλογος νόμιμος υπήρχε και ο οποίος κάθε 3μηνο έδινε βεβαίωση στον εκάστοτε προμηθευτή για τον αριθμό τσουβαλιών που έπαιρνε ,οι οποίες βεβαιώσεις κατατίθεντο στο αρμόδιο γραφείο του Δήμου ,ώστε να προβείτε στην πληρωμή του προμηθευτή

Ο εξωφρενικός αριθμός 57 τσουβάλια ο οποίος δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε ότι υπάρχει δεν έφτασε ποτέ στο Σύλλογο και αυτό αποδεικνύεται και πάλι από την κατάθεση βεβαιώσεων από τον αρμόδιο προμηθευτή. Εν μέσω πανδημίας από το υπουργείο Εσωτερικών εκτάκτως εγκρίθηκαν 7.500 ευρώ για τα αδέσποτα τα οποία δεν κάναμε χρήση, παρόλο που ζητήθηκε βοήθεια από εσάς για έκτακτα περιστατικά και δεν ανταποκριθήκατε .

Στην συνέχεια προβήκατε εν μέσω πανδημίας σε μείωση τσουβαλιών στον Σύλλογο μας με αποτέλεσμα τα 35 τσουβάλια που περνάμε να μας τα μειώνετε κάθε μήνα και με δική σας εντολή προβήκατε δυο φορές σε εντολή διακοπής της παροχής τροφών προς τον Σύλλογο μας που ευτυχώς σαν σταμάτησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Σας επισημαίνουμε επίσης ,ότι αγνοείτε τον αριθμό των στειρώσεων ,αφού το 2019 έγιναν 315 και το 2020 270 (διαγωνισμός με 3 κτηνιάτρους επί 10% μείωση στο διαγωνισμό για τις στειρώσεις)

Να σας πληροφορήσουμε ,ότι ευτυχώς για εμάς ,τα περισσότερα ποσά για έκτακτα περαστικά βρέθηκαν από πολίτες φιλόζωους ,τα οποία δόθηκαν απευθείας στους κτηνιάτρους οι οποίοι συνέταξαν ιατρικές γνωματεύσεις με τις ανάγκες του κάθε περιστατικού και το ποσό που απαιτείτο και χωρις να παρεμβάλλεται ο σύλλογος

Το λεξιλόγιο και οι εκφράσεις που χρησιμοποιείτε στην επίσημη ανακοίνωσή σας μέσω του γραφείου σας, δεν τιμούν ούτε εσάς ούτε την Δημοτική Αρχή γενικότερα αλλά δείχνουν για άλλη μια φορά ,ότι σκόπιμα συκοφαντείτε συμπολίτες σας που προσφέρουν επί πολλά χρόνια αφιλοκερδώς και από το περίσσευμά τους μεγάλο έργο στην πόλη τους, τέτοιο που εσείς ποτέ δεν θα μπορέσετε να προσφέρετε κι ας πληρώνεστε γι αυτό από τα χρήματα των δημοτών ,ενώ θα έπρεπε να τους έχετε αγκαλιάσει σαν Δημοτική Αρχή και να τιμάτε τον εθελοντισμό τους .

Για ποια χρήματα κ. Καραπάνο μιλάτε?

Που δεν έχουμε πάρει ποτέ στα χέρια μας?

Ντροπή σας να ψεύδεστε και να συκοφαντείτε.

Εσείς πληρώνετε τους προμηθευτές και τους κτηνιάτρους.

Για πιο βόλεμα μιλάτε?

Που ακριβώς μας βολέψατε κ. Καραπάνο?

Που εμείς τρέχουμε σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες για να μην μείνουν ούτε μια μέρα νηστικά τα ζώα και μάλιστα αν δεν θυμάστε σας το θυμίζουμε εμείς ,ότι ήρθατε στις αρχές μαζί μας και είδατε που ταΐζει ο Σύλλογος ,πόσα ζώα ταΐζει και πόσα ζώα στειρώνει.

Κύριε Καραπάνο , αν είχαμε την οικονομική δυνατότητα θα καταθέταμε εναντίον σας και εναντίον του Δημάρχου μια «καραμπινάτη» μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και μάλιστα δια του τύπου και μια ωραιότατη αγωγή χιλιάδων ευρώ για τα όσα συκοφαντικά και ψεύτικα αναφέρετε .

Για ακόμη μια φορά θα πούμε ,ότι τόσο εσείς ,όσο και ο Δήμαρχος που σας καλύπτει για όλα αυτά που κάνετε και λέτε, θα έπρεπε να ντρέπεστε .

Αλλά που τέτοιες ευαισθησίες .

Λυπούμαστε όμως εμείς για λογαριασμό σας

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου